TOP 10 BRZIH SAVETA ZA NEGU KOŽE

Svi mi želimo savršenu, sjajnu kožu kakvu viđamo u filmovima, ali prljavština, zagađenje i sunce nam onemogućuju da i dobijemo tu divnu kožu bez mana i nesavršenosti. E, pa, više nije tako. Predstavljamo vam savršeni vodič za negu kože lica. Uz ove jednostavne zahvate, kao Ii uz nešto ljubavi i pažnje, moći ćete da dobijete kožu o kakvoj ste sanjali:

  • Prepoznajte tip vlastite kože

Kako biste bili sigurni da koristite najprikladnije proizvode za negu kože, morate da saznate tip vlastite kože. Izanalizirajte svoju kožu lica kako biste saznali da li je ona masna, suva, osetljiva ili normalna.

  • Čistite je

Najvažnije pravilo nege kože lica glasi – čistite svoje lice. To pomaže pri uklanjanju prljavštine, zagađenja i odumrlih ćelija sa kože vašeg lica. Izaberite sredstva za čišćenje lica koja najviše odgovaraju tipu kože vašeg lica i čistite lice dva puta na dan.

  • Vlažite je

Upotreba sredstava za vlaženje lica pomoći će vam da povratite  vlažnost koju je vaše lice u međuvremenu izgubilo. Uključite sredstvo za vlaženje lica u dnevni režim nege kože lice kako biste kožu svoga lica učinili suptilnom, sjajnom a i kako biste sprečili boranje kože. Ako, pak,  imate masnu kožu, koristite isključivo ona sredstva za vlaženje lica koja su napravljena posebno za negu masnog lica. 

  • Ne zaboravite pilinig lica

Piling je takođe jedna od najvaćžnijih stvari kada je u pitanju nega kože lica. On će vam pomoći da odstranite odumrle ćelije i da na površinu vratite mekanu i sjajnu kožu lica. Za svakodnevnu upotrebu prednost uvek dajte onim one preparatima za piling koji obezbeđuju prirodnu negu u odnosu na one koji se oslanjaju na moć hemikalija. 

  • Sačuvajte je od udara sunca

Sunce je jedan od glavnih uzročnika problema sa kožom, jer izaziva tamnjenje kože, bore pa i melanomu. Stoga svaki put kad izlazite na sunce izaberite proizvod za zaštitu kože lica sa zaštitnim faktorom koji će vaše lice zaštiti pred udarima sunca.

  • Zaštite oči

Mnogo ljudi pokazuje zabrinjavajuću tendenciju ka previđanju predela oko vlastitih očiju iako koriste preparate za negu licu, što onda dovodi do pojave podočnjaka i nadutih očiju. Važno je da zaštite svoje oči i da koristite prave proizvode za tu namenu. Koristetite kreme za oči dostupne u marketima ili prirodnu pomoć, poput krišaka krastavca.

  • Vodite računa šta jedete

Ono što jedete direktno se odražava na izgled kože vašeg lica; jednostavno rečeno, upotreba proizvoda za negu lica nije dovoljna. Stoga, ako želite zdravu, čistu koža, izbegavajte masnu hranu. U ishranu uključite dosta voća i povrća. Osim toga, svo vreme hidrirajte svoje telo.

  • Slušajte stručnjake

Ako imate ekstremno osetljivu kožu, ili imate problem sa aknama, ne pokušavajte da to zalečite sami. Posetite stručnjaka i slušajte njihove savete , pošto oni znaju o čemu govore. Samo ćete pogoršati stanje ako odlučite da ignorišete problem ili da ga sami lečite. Uvek dajte prednosti prirodnim tretmanima nege kože lica.

  • Koristite prave proizvode

Koristite proizvode za negu kože lica iz ponude cenjenih proizvođača, ne posežite za jevtinim hemikalijama. Ako ipak želite da uštedite na nezi kože lice, odlučite se za zamene iz prirode.

  • Budite postojani

Nećete izboriti savršenu kožu kakvu želite ako ne budete postojani i revnosni pri tretmanima lica. Vašoj kozi je neophodan stalan trud i ljubav, te svakog dana odvojite dovoljno vremena za prikladnu negu.

 

IZVOR: http://beautyncosmetics.com/