Intersticijalni cistitis

Intersticijalni cistitis je jedno od najneprijatnijih ne-malignih oboljenja kod odraslih,a odnosi se na urinarni trakt. Ovaj oblik cistitisa se najčešće viđa kod žena. Pet puta češće od muškaraca,18 slučajeva na 100 000 po evropskim, te   52-67 na 100 000 prema američkim podacima. Pacijenti sa intersticijalnim cistitisom imaju čitav spektar tegoba, simptoma, uključujući bolove u predelu mokraćne bešike, donjem predelu trbuha, iza pubične kosti, netolerantnom mokrenju, naglom ili urgentnom mokrenju, na skoro svakih 15-20 minuta. Dodatno postoje tegobe, bol i lokalna nelagodnost u toku seksualnog odnosa. Pravi uzrok intersticijalnog cistitisa još uvek se ne zna. Smatra se da je ovo jedan oblik autoimunog oboljenja.

 

Dijagnoza se postavlja na osnovu:

  • Simptomatologije
  • Cistoskopskog nalaza
  • Test preosetljivosti sa KCL
  • Biopsija bešike


Cysta-Q je zaštićeno ime za posebno organizovane bioflavonoide. Bioflavonoidi su polifenolne supstance koje se nalaze u biljkama, pogotovo u luku, začinima, zelenom čaju i crvenom vinu. Ove supstance imaju jako anti-oksidativno, anti-inflamatorno i anti-mikrobno dejstvo Bioflavonoidi su pokazali značajno poboljšanje tegoba, simptoma sindroma hroničnog bola u karlici. Ishrana, takodje, veoma utiče i može pomoći u kontroli simptoma, tako da je dobro modifikovati je. Ovaj klinički ispitan kompleks pokazao se veoma uspešnim kod oboljenja: intersticijalni cistitis i preosetljiva bešika.Takođe, Cysta-Q kompleks pokazuje veoma značajno smanjenje tegoba kod pacijenata sa posebnim oblikom zapaljenja mokraćne bešike - intersticijalnim cistitisom,i kod hroničnih cistitisa.

 

Cysta-Q je dijetetski dodatak specijalno napravljen tako da:

  • poboljšava funkciju mokraćne bešike
  • poboljšava tegobe sindroma hroničnog bola u karlici
  • poboljšava tegobe od strane hroničnog cistitisa

 

 

Cysta-Q  se koristi u slučajevima kada je isključeno postojanje drugih uzroka čestog mokrenja kao što su infekcije, postojanje kamena, tumor, ili primarna nestabilnost mokraćne bešike. Preporuceno je da se uzima po 1 kapsula dva puta dnevno poželjno uz obrok.Ukoliko se ne oseti poboljšanje posle perioda od 3 meseca treba se konsultovati sa lekarom da li da se nastavi uzimanje. Nakon smanjena ili prolaska tegoba preporučuje se nastavak uzimanja Cysta Q preparata  tokom dodatnih 2-3 meseca po jedna kapsula dnevno.