SMEH! Vaše odelo svakoga dana, jer smeh nije šala

Kada je u pitanju ublažavanje stresa, doktori bi trebali ispisati recept na kome piše"15 minuta smeha na dan",kažu istaživanja,a “Edoctor” im veruje. 

Evo zašto.
Bez obzira da li gledate neki smešni film, crtani ili se smejete sa malim detetom, smeh vam donosi dobro.Smeh je snažan oblik oslobađanja od stresa, a to nije šala.


Dobar smisao za humor ne može izlečiti sve bolesti, ali podaci govore o pozitivnim uticajuma koje smeh čini.Dobar smeh ima velike kratkoročne efekte. Kada počnete da se smeje, ne da vas samo olakšava vašeg mentalnog tereta, već zapravo izaziva fizičke promene u vašem telu.

 

 

Smeh može:

1.Stimulisati mnoge organe - povećava unos vazduha bogat kiseonikom, stimuliše vaše srce, pluća i mišiće, a povećava lučenje endorfina u mozgu.
2. Aktivira i osloboditi vaš odgovor na stres - Veseo smeh zapali a onda hladi vaš odgovor na stres i povećava otkucaje srca i krvni pritisak. Rezultat? Dobar, opušten osećaj.
3. Smiruje tenzije - može takođe stimuliše cirkulaciju i pomoć mišićne relaksacije, a oba bi se smanjila količina neke od fizičkih simptoma stresa.


Smeh nije samo šminka na brzaka. Takođe je dobar za vas na duge staze.

 

Smeh može:

1. Unaprediti vaš imuni sistem - Negativne misli se manifestuju u hemijskim reakcijama koje mogu uticati na vaše telo tako što dolazi do više stresa u vašem sistemu i smanjuje vaš imunitet. Nasuprot tome, pozitivne misli zapravo oslobađaju neuropeptide da pomognu u borbi protiv stresa i potencijalno više-ozbiljnih bolesti.
2. Ublaži bol - Smeh može olakšati bol tako što izaziva telo da proizvodi svoje prirodne lekove protiv bolova. Smeh može da prekinuti spazam boli, zajednički cilkus nekim poremećajima mišića.
3. Povećajte lično zadovoljstvo - Smeh može olakšati da se nosimo sa teškim situacijama. Takođe pomaže da se povežemo sa drugim ljudima.
4. Popraviti raspoloženje - Mnogi ljudi dožive depresiju, ponekad zbog hroničnih bolesti. Smeh može pomoći u smanjenju depresije i anksioznosti i učiniti da se osećate srećnim.

Smeh nije šala!.