Kako se sve soda bikarbona koristi kao lek

Cele knjige su napisane o isceljiteljskim moćima i drugim koristima koje nam soda bikarbona kao lek donosi. Ona je takođe, poznata kao sredstvo za čišćenje u domaćinstvu. Koristi se i kao sredstvo za podizanje testa prilikom pečenja, jer proizvodi balone ugalj-dioksida koji daju kolačima, krofnama, nekim vrstama hleba i pecivu njihovu moć "narastanja". A povrh svega toga se koristi jer ima i raznovrsna isceliteljska svojstva. U daljem tekstu pročitajte koje su to sve blagodeti koje nam soda bikarbona bez aluminijuma daje ...

Soda bikarbona kao lek za različite tegobe

Soda bikarbona, takođe poznata i kao natrijum-bikarbonat ili jednostavno "bikarbonat" spada u antacide najbržeg dejstva. Ona zaustavlja svrab kod ujeda i uboda insekata. Pomaže da se uklone zubni plakovi i neutrališu kiseline koje oštećuju zube. Ublažava simptome infekcije mokraćne bešike. Lekari je koriste čak i za smanjenje nivoa kiselina u krvi za vreme dijalize kod oboljenja bubrega. Stoga nemojte sa potcenjivanje gledati na vašoj polici tu malu kesu za pečenje kolača.

Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma je prirodno je sredstvo za neutralizaciju. Sve hemikalije se mogu rangirati prema svom pH, meri kiselosti ili baznosti. Voda je, sa svojom pH vrednošću od 7, 0 neutralna. Ako imate gorušicu možete da uzmete jednu kašičicu natrijum bikarbonat sa nekoliko kapi limunovog soka pomešanih u čaši vode. Sok od limuna pomaže da se oslobodi malo gasa koja soda može da izgradi kada se kombinuje sa želudačnom kiselinom. Kada popijete ovaj penušavi lek, on će neutralisati hlorovodoničnu kiselinu transformišući je u bezopasni natrijum-hlorid i ugljen-dioksid. Ovaj efekat traje samo oko 30 minuta, ali nastupa skoro trenutno.


Soda bikarbona kao lek za giht - ovo oboljenje nastaje kao posledica prisustva i pojave jake mokraćne kiseline. Upotrebom ovog lekovitog praška poboljšavate i neutrališete pH vrednost u mokraći. Zbog toga je giht još jedna u nizu bolesti koje mogu da se saniraju uz pomoć natrijum bikarbonat. Bakterije rastu u blago kiseloj sredini unutar mokraćne bešike. Kada imate infekciju, koktel sode bikarbone i vode je savršeno piće posle večere. Nemojte da koristite ovaj lek suviše često, jer je soda bogata natrijumom, koji može da povisi vaš krvni pritisak.

Smanjite količinu kiselina koje oštećuju zube uz pomoć sode bikarbone bez aluminijuma. Kiseline koje proizvode bakterije u ustima nadgrizaju zubnu gleđ. Možete ih neutralisati tako što ćete ispirati usta rastvorom sode bikarbone nekoliko puta na dan Ili pokvasite vodom svoju četkicu za zube, uronite je u sodu bikarbonu i operite zube. Bikarbonat koji se dodaje mnogim pastama za zube blago struže i polira zube, a da pri tom ne oštećuje gleđ. Više u članku pasta za zube od sode ..

Učinite da vam stopala lepo mirišu. Dodat kupki za stopala, natrijum bikarbonat može da neutrališe bakterijske kiseline koje izazivaju neprijatan miris stopala. Soda bikarbona kao dezodorans je sve popularnija.Možete je koristiti i kada se kupate da bi ste se izborili sa neprijatnim mirisima u pazušnom predelu. A pasta od bikarbonata i vode može pomoći da se izleči atletsko stopalo.