Koja je vaša krvna grupa?

Zdrava osoba ne mora znati svoju krvnu grupu, osim, ​​naravno, ako se radi ženama u trudnoći, kada je to obavezno, kako bi na vreme primetile moguće komplikacije za bebu Ili majku i njenu narednu trudnoću. Ukoliko treba transfuzijsko lečenje, transfuzijska služba bolesniku određuje krvnu grupu na vreme.

 

Što se tiče ličnosti koje dele osobe određene krvne grupe, sprovedeno je japansko istraživanje prema kojem su osobe krvne grupe A odgovorne i sumnjičave, čvrstog karaktera, no takođe i provokativne, dok su osobe  krvne grupe B razumne i poštene, tolerantne, no promenjivog mišljenja. Oni koji pripadaju najdarežljivijoj krvnoj grupi su kreativni, vedri i željni isticanja, dok su osobine karakteristične za krvnu grupu AB: osebujnost, osećajnost, tvrdoglavost i promišljenost. Iako ove povezanosti nisu u potpunosti naučno dokazane, svakako su zanimljive činjenice koje nam naša krvna grupa može pokazati.

 

 

O krvnim grupama dobro je znati:

-A grupa može donirati A i AB krvnoj grupi, ali može primati A i 0 grupu

-B grupa može donirati B i AB krvnoj grupi, ali može primati B i 0 grupa

-AB grupa može donirati samo AB krvnoj grupi, a može primati krv od sve četiri krvne grupe

-0 grupa može donirati svima, ali može primiti samo krv osobe sa 0 krvnom grupom

Krvne grupe su nasledne i nepromijenjiv karakteristike našeg organizma čije sve uloge nisu još do kraja istražene i dokazane.