Lečenje, inkluizija i socijalizacija dece sa autizmom i teškoćama

LIX  vrši prijem novih članova i uz podršku grada Beograda organizuje besplatan inovativan program razvoja motorike za unapređenje sposobnosti dece i mladih sa autizmom, mentalnom retardacijom i Daun sindromom.

U program su uključene radionice sa profesorom sporta, fizioterapeutom i defektologom,kao i radionice za roditelje. Efekti: Razvoj opšte i sitnije motorike značajne za samostalnije obavljanje osnovnih životnih radnji, unapređenje fizičke spremnosti,spretnosti,poboljšanje rada svih organa, jačanje hipotoničnih mišićnih grupa, razvoj socijalizacije, poštovanje autoriteta, razvoj saradnje, pospešivanje motorike specifičnim vežbama, razvoj govora, intelignecije i kognitivnih sposobnosti.

 

VIZIJA - „TREBAMO, MOŽEMO I LEPŠE JE ZAJEDNO“

Savremeno društvo treba da razume i uvažava različitost, pokaže humanost i čovečnost sa velikim srcem i pruži ruku onima koji su drugačiji i time ulepša njihov život, njihove porodice a i svoj oplemeni novom dimenzijom.

MISIJA - „POMAŽEMO DECI I MLADIMA SA AUTIZMOM I DRUGIM TEŠKOĆAMA“

PROGRAM „Lećenje dece i mladih sa autizmom i teškoćama, njihova socijalizacija i inkluzija“ , predstavlja našu stalnu aktivnost na razvoju sposobnosti, lečenju, socijalizaciji i inkluziji dece i mladih sa autizmom i teškoćama, kako bi olakšali i ulepšali njihov život, kao i život njihove porodice.

CILJEVI - „ZDRAVLJE, KVALITETNO SLOBODNO VREME, ZADOVOLJSTVO“

Unapređenje zdravlja dece i mladih, osoba sa autizmom i drugim teškoćama. Razvoj krupne i sitnije motorike, neophodne za obavljanje osnovnih životnih radnji. Kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena dece i maldih sa autizmom i drugim teškoćama. Obuka raznim igrama i veštinama koje imaju vršnjaci bez poteškoća dece i mladih sa autizmom, invaliditetom i specijalnim potrebama. Promocija zdravih stilova življenja. Socijalizacija, saradnja šire javnosti i osoba iz javnog života kroz razne radionice, ka vid solidarnosti i apel široj zajednici da shvati, razume i prihvati probleme osoba sa autizmom i drugim teškoćama. Inkluzija, uključenje u program , saradnja i i interakcija vršnjaka sa korisnicima programa, decom i mladima sa autizmom i teškoćama i njihovo uključenje u društvo

 

SPORTSKO UDRUŽENJE LIX ima dugu tradiciju, osnovano je 1994, godine i ima veliko iskustvo i uspeh u radu sa decom i mladima. Program „LEČENJE, INKLUZIJA I SOCIJALIZACIJA DECE SA AUTIZMOM I TEŠKOĆAMA, RAZVOJEM MOTORIKE“, je NOV jedinstven program, metod terapije u svetu. Patentirala ga je Ljiljana Stanojević u Zavodu za intelektualnu svojinu Srbije, pod brojem 5720. Sportsko udruženej „LIX“ je od autora dobilo licencu za sprovođenje i realizaciju programa

Detaljne informacije : 064 118 46 00

Facebook 

Web site