Preosetljiva bešika, kako je prepoznati i uticati na taj problem?

Inkontinencija, gubitak kontrole bešike, je čest i vrlo neobičan problem. Jačina urinarne inkontinencije može biti u rasponu od povremenog isticanja urina kada kašljete ili kijate do potrebe za mokrenjem tako jako i naglo da ne stignete do WC-a u vremenu.

 

Ako urinarna inkontinencija utiče na vaše dnevne potrebe i aktivnosti, nemojte se ustručavati da odete kod vašeg lekara. U većini slučajeva, jednostavne promene načina života ili jednostavan medicinski tretman može vam olakšati nelagodnost ili čak potpuno zaustaviti urinarnu inkontinenciju.

 

Simptomi urinarne inkontinencije

Urinarna inkontinencija je nemogućnost kontrolisanja ispuštanja urina iz bešike. Neki ljudi mogu osetiti povremeno manje curenje, dok neki mogu imati problema sa većim ispuštanjem urina.

 

Uzroci urinarne inkontinencije

Urinarna inkontinencija nije bolest, to je simptom koji može biti uzrokovan svakodnevnim navikama ili fizičkim problemima. Detaljna procena od strane vašeg lekara može pomoći u određivanju zbog čega dolazi do inkontinencije.

Do privremene urinarne inkontinencije mogu dovesti određena hrana, pića ili lekovi. Takav problem se reši jednostavnim promenama u svakodnevnim navikama.

  • Alkohol - on deluje kao stimulans koji može uzrokovati hitnu potrebu za mokrenjem.
  • Kofein - kofein je takođe stimulans bešike koji izaziva naglu potrebu za mokrenjem.
  • Iritacija bešike - uzrokuju ju gazirani napici, čajevi, kafa, veštački šećeri, kukuruzni sirup te hrane i pića koji su jako začinjeni šećerima i kiselinama.
  • Lekovi - lekovi za srce, za krvni pritisak, sedativi i slični lekovi takođe mogu izazvati probleme sa kontrolom bešike.

 

 

 

Cysta-Q je dijetetski dodatak specijalno napravljen tako da:

  • poboljšava funkciju mokraćne bešike
  • poboljšava tegobe sindroma hroničnog bola u karlici
  • smiruje tegobe uzrokovane hronicnim cistitisima (interstic.cistitis)

 

  • Cysta-Q je zaštićeno ime za kompleks bioflavonoida. Bioflavonoidi su polifenolne supstance koje se nalaze u raznim biljkama,(luku, začinima, zelenom čaju ,crvenom vinu).Ove supstance imaju anti-oksidativna svojstva kao i anti-inflamatorna svojstva.Pokazuju i antimikrobno i antigljivično dejstvo. Ovaj klinički ispitan kompleks bioflavonoida pokazao se veoma uspešnim kod oboljenja: intersticijalni cistitis i preosetljiva bešika. Bioflavonoidi imaju i druga, dokazana dejstva, uključujući i smanjenje rizika od srčanih oboljenja i anti kancerogeno dejstvo.