Tretman lica za svež izgled u svim godinama

Koža sa godinama gubi svoju prirodnu elastičnost, jedrinu i pojavljuju se bore i fine linije na licu, vratu i dekolteu. To žene, neretko, čini nesrećnima jer postaju svesne procesa starenja, koje je neminovnost. Već nakon tridesete godine, u zavisnosti od genetike, nege, ishane i životnih navika, pojavljuju se prve uočljive bore. Pojava znakova starenja može da se odloži ili ublaži novim visoko kvalitetnim, prirodnim tretmanom, popularno znvanim „Vampirskitretman lica.

 

Šta je PRP tretman lica?

PRP tretman lica (Platelet Rich Plasma) je mezoterpijskim postupkom unošenje vlastite krvne plazme u kožu lica, vrata i dekoltea. Tretman je potpuno prirodan jer se ne koriste fileri ili bilo koje druge supstance, već samo izdvojeni delove vlastite krvi. Ovaj tretman lica je vrlo tražen svuda u svetu jer predstavlja najbezbedniji način da se struktura kože popravi i da se bore neutrališu. Podizanje kvaliteta kože na ovaj način je potpuno bezbolno jer se može primeniti anesezija u vidu kreme. Tretman traje oko sat vremena i nakon njega pacijenti mogu da se u potpunosti vrate svojim uobičajenim aktivnostima bez oporavka. Tretman je pogodan za pacijente oba pola sa borama, plićim i dubljim i sa opuštenom kožom koja nije dovoljno elastična. Nakon tretmana ne treba koristiti puder jedan dan, a izlaganje suncu treba da se izbegava narednih sedam dana.

 

Dejstvo krvne plazme na kožu

Krvna plazma se koristi više od trideset godina u tretmanu mnogih bolesti u kardiologiji i ortopediji. Krvna plazma je bogata trombocitima i faktorima rasta, koji su se odlično pokazali kod regeneracije tkiva i izravnjavanju bora na koži. Faktori rasta deluju pozitivno na istanjenu kožu, te ona postaje jedra, obnavlja se kolagen i nastaju novi krvni sudovi, što utiče na njeno bolje ishranjivanje. Koža postaje sjajnija, smanjuju se ožiljci i pigmentacija oko očiju. Ne postoji mogućnost pojave alergijskih reakcija, niti bilo kakvih komplikacija. Tretman, izuzev na licu, vratu i dekolteu, može da se radi na drugim delovima dela na kojima postoje strije i ožiljci, kao i rejuvenacija šaka.

 

Postupak tretmana i efekti

Pacijentu se najpre vadi krv koja se obrađuje centrifugom u posebnim aparatima kako bi se iz krvi izdvojila plazna sa trombocitima. Kapi plazme se aplikuju u kožu i potkožno tkivo mezoterapijskim tehnikama koje podrazumevaju ubadanje vrlo tankih igala na tačno određenom razmaku. Trombociti iz plazme otpuštaju faktore rasta u kožu nakon sedam do deset dana od tretmana, a konačni rezultati se vide nakon mesec dana. Uglavnom se preporučuje da se rade tri tretmana u razmaku od četiri do šest nedelja kako bi efekat bio najbolji. Koža lica, vrata i dekoltea nakon tretmana deluje vidno mlađe, čak i za jednu deceniju. Na licu ne ostaju nikakvi znakovi intervencije. Redovnom primenom ovog tretmana deluje se i preventivno na nastanak novih bora i smanjivanja elastičnosti kože.

 

Novi tretmani Atlas Estetike

Atlas Estetika obogatila je svoju ponudu tretmana lica i tela savremenim mezoterapijskim tretmanima koji su prirodni i komforni za pacijente. Od sada kod nas možete obaviti Botox like tretman lica, PRP tretmane lica, vrata, dekolta i kose, mezoterapiju kose, lica i dekoltea, uklanjanje pega i fleka i tretmane redukovanja strija i celulita.

 

Za sva pitanja u vezi tretmana krvnom plazmom, kao i ostalih navedenih tretmana možete pozvati na telefon: +381 60 329 24 11.