Kako da vodite računa o svojoj koži

 Jedino što nikada ne presvlačite i iz čega ne možete da pobegnete je vaša koža. Ona će morati da vam traje ceo život i trebali  bi da se pobrinete za nju  koliko god možete. Isprobajte ovih nekoliko koraka da poboljšate  i održavate  zdravu  kožu.

 

                                 photo:shutterstock

1. Ostanite hidrirani 

Voda je neverovatan   proizvod za lepotu. 5 čaša dnevno daće vašoj koži primetan sjaj , ​​a vi ćete se osećati mnogo bolje u samom  procesu.

2. Piling 

Za kućnu pripremu upotrebite , miks šećera i maslinovog / bademovog / kokosovog ulja ( Koje god od pomenutih ulja vam je  dostupno ) .Utrljajte  kružnim pokretima preko tela . Temeljno  isperite.

3. Kupanje 

Za zdravu , antioksidisanu  - negovanu  kožu , dodajte barem 3 kesice čaja dok se voda puni u kadu a vi pripremate za kupanje . Dok  uživate  u ovom kupatilu , uzmite  2 od tih  kesica čaja i položite  ih na oči da bi izbegli umor i nadutost .

4. Počnite sa  tretmanom čišćenja  kože 

Potrudite se da se ceo tretman  sastoji od čišćenja , pilinga i hidratacije  lica .

5. Obrijte se na pravi način 

Uradite to otprilike  3 minuta nakon što ste ušli pod tuš ( Ovo će omekšati  dlake ) . Pokušajte da se brijete  sa vodom i  penom  za brijanje ili  gelom  umesto sapuna , jer sapun može isušiti kožu  kada se koristi za brijanje .

6. Nemojte zanemariti kožu ispod vaše kose

Da se ​​održi zdrava koža glave , primenjujte  utrljavanje  vazelina  u tom predelu  svakih nekoliko dana . Za suvu kožu glave , listanje  ili perut , utrljajte  jabukovo  sirće  i isperite .

7. Obradujte svoju kožu  bogatim  losionom  za telo posle svakog  tuširanja ili  kupanja . Kremasti losioni sa  puterom imaju   visok nivo  hidrantnosti  , a da ne pominjemo to što divno mirišu .

 

Izvor : www.wikihow.com